Jalkakäytävä kotimme ikkunoiden alla alkaa ruuhkautua lauantaina jo aamuyöllä, kun kaikenlaista sälää myymään tulevat ihmiset levittävät vilttejään ja valtaavat oman tonttinsa Feira da ladran katukirpputorilta. Tiistaiaamuisin on väljempää, mutta myyjiä kuten vilttejä ja pöytiä kierteleviä kirpparikävijöitäkin riittää auringonlaskuun asti, jolloin kirpputori suljetaan.

Feira da ladraa, varkaiden markkinoita, on pidetty kaupungissa keskiajalta saakka ja vuodesta 1882 täällä Santa Claran aukiolla, jyrkässä rinteessä Tejo-joen ja Alfaman vanhan kaupunginosan vieressä. Lähin metroasema Santa Apolónia on muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Aukion vieressä on suuri kirkko, Panteão Naçional, johon fado-tähti Amália Rodrigues on haudattu muiden merkkihenkilöiden viereen.

Arvattavissa olevan turistikrääsän määrä torilla on yllättävän vähäinen. Myytävänä on oikeasti mitä kummallisinta tavaraa - antiikkia ja likaista rojua, kirjoja ja levyjä. Lauantaina tein hauskan löydön: lakanalle levitettyjen astioiden joukossa oli kolme vihreää Oiva Toikan Fauna-jälkiruokamaljaa - eurolla. Olisi hauska tietää, miten nekin olivat tänne päätyneet.